Caledonian Avenue & Katten

 
 Här är lite bilder på huset i Perth vi passade i ca 3 veckor:
 
 
 
 
 
 
 
 
...och lilla katten som hette Katten:
 
 
 
Väldigt speciell & skygg kisse. Men vi lyckades nog tämja henne rätt bra :P Första dagen fick man typ bara klappa henne på huvudet, annars skulle hon rivas & bitas, men sen så fick vi till och med lyfta henne. Inte för att hon gillade det direkt men :) Hon hade sina gosiga stunder ganska ofta i alla fall. Alltid mysigt med en kissemisse runt sig, speciellt när man inte har lilla Månsan <3 här.
 
 
 

Shopping fynd

I lördags var vi på outlet shoppingcentret i Perth igen (Harbor Town shopping centre tror jag det heter), en heldag. Fyndade massa snyggt för 70 dollar, ca 420 kr. Originalpris skulle allt egentligen kostat ca 1700 kr.. :D Inget fel på grejerna. Mycket nööjd. Fick med mig detta hem:
 
Bikini från Roxy, bästa köpet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Älskar surfmärken..så himla mycket snyggt de har här. Skulle inte tagit med mig så mycket kläder hemifrån känner jag!
 
 
 
 
 
 

Albany imorgon

Imon lämnar vi storstan och drar ner till Albany istället - en liten stad med runt 35000 invånare, 40 mil sydöst från Perth. Claes jobb ville att han skulle ner dit och jobba 2 veckor. Förhoppningsvis trivs vi och då stannar vi nog kvar där ännu längre och jobbar ett tag! För jäkla mycket trafik och folk här för oss, haha.
Men vi har nästan bara hört bra saker om Albany i alla fall (förutom att det kanske inte händer så mycket där) och det ska finnas jättefina stränder och massa nationalparker och vingårdar runtom. Det är ju sånt jag och Claes tycker är kul. Fast det är lite kallare klimat där än här, och det är jag inte jättelycklig över men :( Men nu har vi 2 veckor på oss att testa i alla fall och se hur det är, down there.. :)
 
Idag har vi storstädat huset för svenskarna kommer ju hem imon. Inte klara än..!  Vart en sväng på Ikea med och köpt lite ljusstakar, handdukar och lite smågrejer. Blev lite knäckebröd, senap, godis, kaviar och lite annat gott i affären med. Just det, Claes köpte kräftor också :D Han kunde inte låta bli, hah.. 1 kg kräftor för 120 kr, lite dyrt tycker jag allt... Får la ha kräftskiva bara jag och Claes i vår ensamhet...;)
 
 
Får se när vi har internet nästa gång, men förhoppningsvis imon redan...
 
 
 
 
 
 

Indonesien del 3 - Bali

24-27 juli  2013
 
 
Efter en lång dag med olika transporter från Gili Air, så landade vi äntligen i vårt lilla Merpati plan på Bali. Egentligen skulle vi flygit en annan tid denna dagen men vårt första flyg blev inställt och ändrat typ en vecka innan vi skulle åka hemifrån. När vi precis gått av planet berättade Claes VARFÖR vårat flyg hade blivit inställt (han hade inte velat berätta det innan):  - För att det andra planet hade gått sönder, ena vingen hade gått av uppe i luften!! Fy fan! De hade nödlandat någonstans, jag kommer inte ihåg riktigt vad han sa... Men alla passagerare hade överlevt. Detta hände i juli. Och nu när jag sitter och skriver här på bloggen så testade jag att googla på "Merpati", och får upp massa bilder på kraschade flygplan från det bolaget...usch, läskigt.....
 
 
 
Men men, här kommer lite om våra dagar på Bali.
Bali kändes genast mycket mera modernt och internationellt än Lombok och Gili. Det verkar vara mycket bättre standard här överhuvudtaget (i alla fall i turistområdena). MEN de har inte alls lika fina stränder, i alla fall inte vad vi såg. Checkade in på ett jättefint hotell som hette Kind Villa Bintang i Nusa Dua, i detta fina rummet, där vi skulle bo 3 nätter. Rena lyxhotellet, speciellt om man jämför med hotellen på Gili, där man fick duscha i saltvattensdusch t.ex :P
 
  
 
Första kvällen hann vi bara ta en pizza i hotellrestaurangen och titta lite i affärerna på gatan utanför. Morgonen därpå var det dags för det vi saknat med domma dagarna: en REDIG frukostbuffé! Och så himla gott var det. På de flesta hotell hittills har vi bara fått välja på typ en slags ägg-rätt/pannkaka eller toast och kaffe & juice till! Inte mycket å ha.
Första dagen blev lite poolhäng och shopping...
 
 
 
 
 
 
  
 
Andra dagen var det dags för en heldags-tur för att kolla på diverse sevärdheter runtom på Bali! Finns ju en himla massa att se här verkar det som. Det kändes som ett måste att se ett av alla tempel som finns här...sen hade vi lite annat vi ville se också, så vi gick till en som sålde olika rundturer och pusslade ihop en egen-designad resrutt, eller vad man ska säga ;) 40 USdollar per bil med en egen privatchaufför en heldag (man kunde ha han i 12 timmar om man velat - vi var klara efter 8-9 timmar). Inte dyrt!
 
Vår rundtur såg ut såhär:

1. Besöka kaffe/kakao-odling 
2. Temple on the Lake
3. Balis största risfält Jatiluwih
4. Monkey forest
5. Shopping i Kuta

 

 

Kaffeodling 
Yees, första stoppet var efter 2 timmar på nåt ställe där de odlade lite allt möjligt som t.ex. kakao, olika kryddor och ätbara grejer, och framför allt kaffebönor. De tillverkade ju såklart också kaffe och andra goda grejer av det de odlade... Gick en liten rundtur genom "skogen" medan vår chaufför/guide berättade lite om växterna vi gick förbi, men jag hann knappt lyssna eftersom jag hade fullt upp med att fota. Han verkade inte ha nåt större intresse av att vänta på mig så att jag också skulle få höra vad han sa...
 
Kaffebönor
 
Kakaobönor
 
 
 
Ingen aning vad detta var...
 
En liten gumma som rostar kaffebönor...? :P Och ett bord med de olika grejerna de odlade här...
 
 
Framme vid - provsmakningen! Här fick vi nog smaka på ett 15-tal olika slags kaffedrycker, teer och chokladdrycker med olika smaker... Endel var väldigt goda faktiskt, t.ex. cocos-kaffe.
 
Om man betalade ca 35 kr kunde man också få smaka världens dyraste kaffe, som görs här på Bali! Det tillverkas genom att nån slags "katt" äter kaffebönorna och sen bajsar ut dom, och så gör dom kaffe på dom utbajsade bönorna. De hade såna djur här som vi fick kolla på, väldigt söta små varelser :) Tyvärr satt dom i en bur så jag fick ingen bra bild.
Vi skippade i alla fall att smaka på det dyra kaffet (det ångrar man lite nu), men om ni vill veta mer om hur det tillverkas så kommer ett litet utdrag från en text här som jag hittade på expressen....
 
"......Djuren som plirar mot oss ser ut som en blandning mellan räv och gnagare, men är ett mårddjur som på svenska kallas palmmård. Palmmården är kräsen liten sak - får vi veta - som väljer sin föda noga: bara de allra fylligaste, perfekt mogna kaffe­bönorna är fina nog och de sväljer dem hela. Sen händer det något!
På kaffespråk: de unika enzymerna i djurets tarmsystemet bryter ner skalet runt kaffebönan och tillför något till jäsnings­processen. Resultatet: en unik, mildare smak och mindre beskhet.
Men det lilla djuret är inte bara en finsmakare, den är besvärlig också. I fångenskap vill den inte alls äta lika många kaffe­bönor och bajsa på beställning och kaffet blir inte alls lika magnifikt. Alltså får den springa fritt och särskilda bajs­letare letar upp spillningen, gräver fram bönorna, som därefter tvättas, sorteras utifrån sort och rostas som vanligt. Sen säljs det (till finsmakare) för drygt 6 000 kronor kilot, vilket gör Kopi Luwak till världens dyraste kaffe......"
 
 
Hittade en bild på kaffe-katten på internet:
 
 
 
 
 
Temple on the lake
Eller "Pura Bedugul" som det också verkar kallas, var nästa stopp. Det var faktiskt inte så mycket att se, så det kunde kvittat att åka hit, men men, nu hade vi sett ett tempel i alla fall. Hah. Det var inte alls så fint som på vissa bilder man sett, och så var det väldigt mycket turister överallt.
 
 
Parken man gick igenom för att komma ner till sjön
 
 
 
Jatiluwih
Efter lite kringelikrokvägar var vi nästan framme och då stannade chauffören vid en liten rastplats med restaurang där vi fick äta lunch med utsikt över risfälten. När vi kom tillbaka till bilen efter att vi ätit frågade han om vi skulle åka vidare till nästa stopp (Monkey forest). Liksom, vi hade inte ens fått se det riktiga risfältet än som vi hade åkt hela vägen hit för - Jatiluwih - som skulle vara Balis största risfält. Men han påstod ungefär att det bara var detta att se. 
Men jag sa att vi vill se meraaa risfält...så han körde en liten bit och stannade igen och sa att "här kan ni kolla" typ. Men vi såg att det stod massa turistbussar långt bortanför kullarna och frågade om vi inte kunde åka dit där alla andra var. Då blev han sur och gasade iväg, hah... Han försökte ju verkligen lura oss bara för att han skulle slippa köra ända dit bort, för sen när vi skulle vidare så fick han köra hela vägen till restaurangen tillbaka... Där borta fanns också en massa restauranger som säkert hade mycket godare mat (maten vi fick gick knappt äta).
 
Jaja. Här borta vid det riktiga turiststället var det i alla fall mycket finare, så det var tur att vi åkte dom extra meterna. Vi hade väldigt mulet väder, så vi tyckte inte det var sådär jättespeciellt. Det hade säkert varit mycket finare om det varit soligt ute. Men ändå lite kul att se.
 
 
 
 
 
 
Monkey Forest
Näst sista stoppet blev i en Monkey forest, någonstans mellan Temple on the Lake och Kuta. Det finns lite olika Monkey Forests på Bali att välja på, jag vet inte vad denna hette. Vi fick en liten tant som följde med oss som guide typ. Vi köpte lite nötter av henne som vi skulle ha att mata aporna med, så lockade hon på aporna och la mat i våra händer, som aporna kom och åt upp. Man var tvungen att hålla händerna flata hela tiden annars kunde dom bitas. Endel apor var jättesöta och snälla, men ibland kom det massa apor på en gång och klättrade på oss och skulle ha mat. Både jag och Claes gick därifrån med en fin piss-rand på ryggen. Hmm, taskigt att pissa på den som ger en mat. ;)
 
När vi skulle gå tillbaks till bilen så visade den där tanten med oss in i sin "affär" (alla guider som jobbade där hade varsin affär). Där typ försökte hon tvinga på oss att köpa nåt av henne. Och lura oss att hon ville ha nästan 200 kr för en liten träapa. Då blev jag riktigt irriterad och sa till Claes att vi skulle gå. Men snäll som han var så gav han med sig till slut och köpte 2 fula träapor (nu hade hon ångrat sig om priset och gått ner till 20 kr!). Haha. Sen va Claes lite sur över detta. ;)
 
 Denna apan var helt klart sötast av alla :)
 
 
 
 
Sammanfattning: Det var inte värt att åka sååå många timmar i bil för att se dom här grejerna (om du åker hit, välj lite närmare sevärdheter). Men vi fick det ju för ett billigt pris som tur var.
 
 
Kuta
Dagen avslutades med shopping i Kuta. Äntligen lite riktig shopping. I Nusa Dua vid vårat hotell fanns mest souvenirbutiker, restauranger och nån klädesbutik bara. Kuta centrum var riktigt fräscht. Det första vi gjorde var att gå och äta på Mc Donalds. Det fanns både riktiga affärer här med äkta märken och så fanns det marknadsstånd med kopior och lite allt möjligt. Jag köpte 2 jättefina drömfångare och en Billabong tischa!
 
 
 
Detta var allt för den här semestern! Nästa dag skulle vi flyga till Perth, där vi redan har varit några veckor nu eftersom jag skriver det här inlägget i efterhand. Ciao!
 
 
 
 
 
 
 

Indonesien del 2 - Gili Air

 18-24 juli 2013
 
Nästa stopp efter Kuta på Lombok var ön Gili Air. Efter ca 2,5 timme taxifärd kom vi fram till hamnen i Bangsal på Lombok och tog därifrån en shuttle-boat ut till Gili Air, en av de 3 Gili öarna. Gili Air är ön som ligger närmast fastlandet och är den andra största ön av de tre öarna.
Såhär beskrev en indones öarna för oss:
Gili Air - "Honeymoon-Island"
Gili Trawangan - "Party-Island"
och så minsta Gili Meno - ja, det minns jag inte vad han sa om den, hehe, men typ "Relax-Island" eller något.
 
På öarna finns inga motorfordon, så de ända sätten att ta sig fram är med häst-taxi, cykel eller att gå. Vi var helt enkelt tvungna att ta en häst till vårt hotell. Tyckte så synd om hästarna här, de fick arbeta hela dagarna med att köra turister eller matvaror eller byggmaterial... Endel såg man revbenen på. Men vad vet jag, de kanske mådde bra, man använde ju häst och vagn förr... Men vagnarna såg inte ut att sitta speciellt bra på hästarna, och sen revbenen...
 
 
Första dagen badade vi på stranden utanför vårt hotell "Satu Tiga". Hotellet vi bodde på ägdes av massa småpojkar som sprang runt som clowner och dom kunde varken städa eller servera frukosten till rätt person på morgonarna...väldigt irriterande! (Som tur var bytte vi hotell senare i veckan). Annars var läget på hotellet ganska bra, det låg efter det största restaurangstråket och lite för sig självt, och i rätt ände på ön.  
 
 
 
Vi hann också med en cykeltur runt ön första dagen. Mitt på ön bodde lokalbefolkningen i små hus/hyddor. Det fanns inte direkt några riktiga vägar här, det var bara sandvägar så det var inte så lätt att cykla på vissa ställen. Men på endel ställen gick dom och vattnade vägen, så där gick det att cykla hyfsat bra.
 
 
 
 
 
 
 
 
De flesta dagarna åt vi på våran favorit-restaurang "Chill Out Bar". Jättegod mat (för det mesta), ganska fräscht, mysiga sittmöbler med utsikt över stranden och jättetrevlig personal. Matpriserna här i Indonesien är rätt billiga, speciellt de indonesiska rätterna, de kostade mellan 25000-45000 IDR. 30000 IDR = ca 20 kr. En stor öl ute kostade oftast 35000 IDR, alltså lika mycket som maten... Och i affären kostade en stor öl ca 25000 IDR = ca 17 kr, dyrare än hemma.
På Chill Out träffade vi också på vår "vän" Garga som serverade oss varje gång. Rolig glad kille om man säger så, hehe. När vi skulle hem sa han saker som "I´m gonna miss you so much..I think of you every day..you´re my best friend..." Hihi. Gulligt.
 
Cap-cay - stekta grönsaker i sås med ingafära, chili och vitlök, supergott. Undra om man kan göra det hemma..?
 
 
 
 
Garga
 
 
 
Åt lunch en dag på en restaurang som hette "Star bar", där jag beställde currypasta med ananas, banan och kyckling. Såg att några av kycklingbitarna såg lite konstiga ut så la dom åt sidan. Åt upp resten, sen kollade jag närmare på kycklingen och hittade en stor bit som var helt rå, den hade inte ens stekyta... Och endel var blodiga inuti. Snacka om panik, så gick hem och satte fingrarna i halsen direkt. Sen var man rädd i flera dagar för att bli riktigt sjuk, men som tur var klarade jag mig... Usch! Efter det kände man inte direkt för att äta kyckling här nåt mer, så jag åt mest vegetariskt resten av tiden.
 
Senare samma dag gick vi uppåt på ön för att kolla på solnedgången.
Hittade ett jättemysigt ställe med liggsoffor och halmparasoll, utanför Hotel Gili Air. Där la vi oss och drack varsin cola och kollade när solen gick ner. Senare gick vi ner på stranden. Riktigt fin solnedgång den kvällen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Efter några dagar på vårt första hotell så bytte vi hotell till ett betydligt finare, Hotel Gili Air. (Det var där vi kollade på solnedgången). Vi hade turen att bli uppdaterade till lyxrummet. :) Det var jättefint, speciellt om man jämför med vårt andra hotell, plus att vi fick bufféfrukost här (även om det inte var så stort utbud). Vi hade en stor veranda, och ca 5 meter utanför låg stranden, där vi nästan hade som en egen strand:
 
 
 
Här blev det bad, sol och bara ligga och läsa Hungergames under parasollet sista dagarna...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det bodde massa oranga katter på hotellet, både vuxna och jättesöta kattungar... Denna söta vinögda kissen bland annat :)
 
Det var allt för Gili Air. Vi är nöjda och hade fint väder varje dag och perfekta temperaturer på runt 26 till strax över 30 grader. Maj-September ska vara den bästa tiden att åka till Lombok och Bali eftersom det är lite svalare, torrperiod och inte så fuktigt i luften. Och det märktes!
Det kanske var lite för länge med 6 dagar ute på en ö, man blir lite rastlös efter 4-5 dagar. Men perfekt för sol och bad. Vi fick dock inte riktigt känslan alltid av att man var ute på en ö eftersom den låg så nära fastlandet (10 min med båt), men det gjorde väl inte så mycket.
 
Nästa destination blir: BALI !
Fortsättning följer...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Indonesien del 1 - Kuta Lombok

 
 
 
VÅR RESA
15 juli - Bali, Kuta - Framme kl 19, bara sova, sen mot flygplatsen igen.
16-18 juli - Lombok, Kuta - Flyga till Lombok. Besöka stränderna längs kusten i närheten av byn Kuta.
18-24 juli - Gili Air - Bada, sola, snorkla, slappa, äta & dricka gott.
24-26 juli - Bali, Nusa Dua - Bo i Nusa Dua på resort. Bada pool, shoppa, endags-tur till tempel, monkey forest, kaffe/te/kakao-odling och Balis största risfält.
 
 
 
 
16-18 juli 2013
 
 
Dag 2 - Tisdag 16 juli
Kuta village & beach
 
Efter en god frukostbuffé åkte vi till Denpasar flygplats igen, där vi skulle flyga till Lombok, "ön" jämte Bali. Vi flög med ett litet propellerplan, det tog bara ca 30 min över till Praya i Lombok. Tog en taxi ner till den lilla byn Kuta på södra Lombok. Anledningen till att vi ville åka hit var för att se de fina, öde stränderna häromkring. Dessutom låg ju Kuta bara 15 min från flygplatsen. Läste att de flyttat Lomboks flygplats hit just för att börja slå upp hotell här nere, så om några år är det nog inte så oexploaterat här längre.. Men än så länge var det i alla fall inte speciellt mycket turister här. Tydligen kommer det mest surfare hit.
 
Vi bodde på ett hotell som hette Family House som var nyöppnat. Vårt rum låg på bottenvåningen med poolen precis utanför. Vi kom inte fram förrän senare på dagen, så första dagen blev rätt lugn.
 
I Kuta byn gick det runt lösa hönor, hundar, getter och kossor lite här och var och mopeder och flakbilar körde som galningar.
 
 
 
Tog en promenad på Kuta beach, där vi blev attackerade av små barn som skulle sälja smycken. Endel var riktigt jobbiga och förföljde oss jättelänge innan de gav sig. Men det var 2 små jättesöta pojkar dock som knappt vågade fråga oss om vi ville köpa av dom, bara fnissade, sen satte de sig jämte oss på stranden istället och kollade på kite surfarna. Hihi. Nybörjare kanske? Hade man haft pengar på sig så.. Den taktiken fungerade i alla fall bättre än att tjata...
 
Kuta Beach
 
 
 
 
 

Dag 3 - Onsdag 17 juli
Mawun och Tanjung Aan Beaches
 
Idag skulle vi hyra moped och åka till lite olika stränder häromkring. Vi började med Mawun Beach på morgonen. Hyrde en moped, men hjälmar fanns inga att hyra så det fick bli att åka utan hjälm. För att komma till Mawun fick vi åka över ett stort berg, det tog kanske 20 min från Kuta. Vägen till stranden kantades av små byar, risfält och fina vyer.
 
 
  
Mawun Beach var jättevackert. En lååång strand med gul-vit sand och turkost vatten i havet. Stranden låg som i en liten vik mellan två berg eller hur man ska förklara. Det var inte speciellt mycket folk här, några turister bara och en manlig ananasförsäljare som skulle sälja ananas till oss och som sa till Claes att han hade en "nice body", haha. Vi badade, solade och snorklade lite här, ingen bra snorkling dock för det var för vågigt så vattnet var rätt grumligt.
 
 Mawun Beach
 
 
 
  
Sen åkte vi tillbaka till hotellet och åt lunch och satt vid poolen lite.
 
På eftermiddagen åkte vi till nästa strand, Tanjung Aan. Efter vi frågat några olika personer om vägen och kört på lite gropiga grusvägar så hittade vi rätt. Här var ännu finare än Mawun. Vi var där lagom till att solen började gå ner.
 
Tanjung Aan Beach
 
 
 
 
Ananasträd
 
 
 

Hann tyvärr inte med fler stränder än så. Men det var helt klart värt att åka hit.
Nästa destination: GILI AIR !

Fremantle - utgång & marknad

I fredags var vi ute med 3 svenskar som också bor här. En tjej som heter Terese som jag mailat lite med, och 2 killar hon kände. Det blev ganska sent, träffade inte Terese förrän kl 20.30 eller nåt. Tog tåget tillsammans ut till Fremantle - en stad ca 2,5 mil utanför Perth. Riktigt mysig liten stad med gamla hus och uteserveringar lite överallt. När vi fixat lite dricka så gick vi till killarnas campervan där vi hade lite förfest. Höll nästan på att missa sista tåget hem vid 2-tiden, men vi hann precis som tur va :P
 
I lördags åkte vi på kängurujakt i Whiteman Park - nån naturreservat-park utanför city. Fick se några hundra kängrur på en äng på långt håll, men tyvärr hittade vi inga på nära håll. Gick en promenad i parken och letade men inga kängrur där inte. Bara känguru-skit, det var allt vi hitta.
Bara för det lagade vi lite finmiddag på kvällen, en stor nötbiffstek med ugnsbakade rotfrukter och rödvinssås. Och så kollade vi klart på första säsongen av "Orange is the New Black" på netflix. Så jäkla bra serie, ni som inte sett den måste verkligen se den. Haha. Kanske en av de bästa serierna som gjorts. Helt beroendeframkallande. Hoppas andra säsongen kommer snart.
 
Whiteman Park
 
 
 
 
På söndagen tog vi en tripp till Fremantle i dagsljus. Vi kollade lite på deras stora helg-marknad inomhus, där de sålde grejer, souvenirer, mat, grönsaker och massa annat.
 
Bild från Fremantle
 
 

En liten uppdatering...

Över en vecka sen jag bloggade nu men det har inte hänt så jättemycket här.
Sitter just nu och dricker kaffe och lyssnar på svensk radio, morgonpasset i P3 med Emma Knyckare, hon är så himla skön, haha.
 
Man hinner knappt med att blogga för det är alltid nåt annat man måste göra, som en massa måsten, som till exempel hitta nånstans att bo och söka jobb.
Har också börjat med 2 fotokurser (en fotokurs och en bildbehandlingskurs i Photoshop - jättekul!) som ska vara klara inom nån vecka. Vi har haft 2 år på oss att göra dom, men som vanligt är man ute i sista minut. Det är Claes som är antagen till kurserna på högskolan i Jönköping, men jag snyltar på hans inloggning eftersom jag inte kom in på kurserna själv när jag sökte i vintras. 
 
Just nu ser det ut såhär:På måndag måste vi flytta ut ur huset som vi "housesitter". Vi har nästan slutat letat boende för att företaget Claes jobbar på har ett hus som de lånar ut gratis till sina anställda. Det är ett gemensamt boende, men tror bara att det bor 2 till andra där just nu. Så där ska vi väl bo så länge antar jag. Men inte länge hoppas jag. Det ligger i Two rocks, långt upp åta hel*, ca 7 mil från Perth.
 
Meeen, det är såhär...vi tycker Perth är lite väl stort för vår smak, har vi kommit på...
Ska man någonstans, så måste man köra på stora motorvägar, med rödljus var 10:e sekund vart man än kör typ, massa trafik överallt och massa trafikstockningar... Man måste köra bil rätt länge vart man än ska, till havet eller till skogen eller så. Claes HATAR att köra bil här, och jag vågar inte köra överhuvudtaget ;)
Visst finns det mycket att göra här runtomkring, men vi vill nog hellre bo i en lite mindre stad, varken jag eller Claes är några storstadsmänniskor... Det bor 1,7 miljoner här, så det är väl ungefär som Stockholm i storlek. 
 
Så vi kollar på att flytta ner till en stad 40 mil neråt västkusten som heter Albany. Claes har förmodligen jobb där... Och det känns som att det skulle vara mycket lättare för mig att söka/få jobb där också. Men låter er veta när vi själva vet mera.
 
Annars förra veckan hände väl inte så mycket mer direkt. Vi var i ett stort shoppingcenter en dag, nere i Northbridge, med massa olika outlet-butiker. Där fanns tex en converse-affär med kläder och skor (converseskor för 50 dollar = ca 300 kr), och massa surfaffärer och andra märkesklädesaffärer. Köpte inget, men får åka dit en annan dag och shoppa. :)
 
 
 
 

Roadtrip norrut

 
 
Helgen blev väl inte riktigt som man tänkt sig eftersom i fredags fick Claes åka iväg på ännu en "intervju" på jobbet han sökte så då försvann halva dagen där, och i söndags låg jag dålig i sängen hela dagen. Så det vi hade planerat att göra får vi ta en annan gång. Fick i alla fall en bra heldag i lördags!
 
Kan börja med att berätta att Claes fick jobbet han sökte som skogsmaskinförare på företaget Softwood. Han hade ju fixat ett annat jobb hemifrån i nödfall, men det var ju bra att han fick detta istället.
 
Vi har också köpt en hagelskadad bil :P Men jag gillar den.
 
Till lördagen...
Hade en superfin dag med 23 grader varmt och sol. Rena sommarvärmen mitt i vintern, inte dumt alls :) Det var ruskigt varmt i solen, det känns att solen är mycket starkare här än hemma.
Åkte på en liten roadtrip en liten bit norrut från Perth, för att kolla lite stränder och se hur Joondalup och de norra förorterna såg ut, ifall att vi ska bo där. Hela vägen uppåt låg det vita, fina sandstränder. Vi började vid Burns Beach.
 
Burns Beach
 
 
Inte så mycket till strand just här, men en lång walkway längs havet där folk var ute och motionerade. Tog en liten promenad där.
 
 
Sen åkte vi till Mindarie, Jindalee och Quinns Rocks. Vet inte riktigt vart vi var för det känns som att alla förorter sitter ihop, men i alla fall, nånstans runt där var vi ;) 
Kollade också in en liten del av Joondalup och Wanneroo men det var inte så lätt att hitta, så fick ingen uppfattning direkt om det verkade vara ett bra ställe att bo på eller inte...
Det är verkligen mycket större här än man hade tänkt sig. Trodde åtminstone förorterna skulle vara rätt små och lugna men det verkar stort där med. Annars tycker jag inte Perth känns sådär jättestort om man jämför med andra städer - det är en liten klump i centrum som är höghus, sen är det mest villakvarter runt hela Perth. Men ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det låg stora lyxiga hus överallt här. Kanske inte så konstigt med tanke på detta:
"Facts about Perth...... Biggest Number of Millionaires-The booming mining industry in Perth has blessed it with the highest per capita number of millionaires in any city in the world."
Många richmans här...;)
 
Tog en sväng till Ikea också när vi ändå hade vägarna förbi. Fanns en massa gott i deras matavdelning! Även lösgodis ;) Tog en korv och en fish n chips i ikearestaurangen innan vi åkte vidare.
 
Sen blev det att kolla Scarborough Beach, en av citystränderna. Riktigt mysigt! Det var massa folk på stranden, endel satt och drack öl och många badade och surfade. Temperaturen i havet här går inte under 19 grader nånting på vintern, så det är ju inte jättekallt i vattnet ändå.
 
Efter ca 8 timmar ute, så åkte vi hemåt och kollade klart på The Killing säsong 3 på Netflix. (Som för den delen hade ett jäkligt irriterande slut, nån som vet om det kommer en säsong 4..??)
 
 Scarborough Beach
 
 
 Vår bil.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus