Our campervan

Nu kommer det äntligen upp lite bilder på våran camper. Vi har ju renoverat den en hel del inuti, och fick klart sista grejerna häromdagen. Så nedanför kan ni se lite före och efter-bilder på den! Han är en -86:a, Mazda e2000.
 
 
FÖRE
Alla dynor var klädda i det randiga, bruna tyget som ni ser på bilderna (hade dock lagt ett lakan på soffan sålänge). Gamla gul-beige-mönstrade gardiner & gamla lampor m.m.
 
 

 
EFTER

Det vi har gjort är att:

  • klä alla dynor + sätena där bak i nytt tyg (med lakan från K-mart, tråd & nål)
  • sytt nya gardiner
  • sprayat alla skåpshandtag svarta (innan var de lite guld/svart/kopparfärgade)
  • sprayat "skinnet" på insidan av dörrarna där bak i svart (det var brunt innan - likadant som i framdelen av bilen)
  • kopplat in spotlights över spisen och en ledlampa vid matbordet/sängen-delen (innan var det lysrör med typ vitt gatubelysningsljus, inte alls något mysigt ljus!)
  • köpt nästan alla tillbehör nytt, som t.ex. sängkläder, köksredskap, tallrikar, glas, grytor, bunkar osv, plus lagt in såndär plast i botten på vissa lådor och skåp
  • skruvat bort ett ryggstöd där bak
  • fixat lite förvaringsgrejer, t.ex en såndär "häng-garderob" från Ikea med massa fack i
  • lagat all rost på bilen utvändigt
 
 
 
 
 
 
 
 
Soffan fäller man ut så har man en dubbelsäng. Hålet i golvet är till för matbordet.
 
 
 
Så nu är bilen som ny inuti. Hoppas vi ökat värdet lite på den också :) Framdelen brydde vi oss inte om att göra nånting med, men tycker den är rätt snygg i den bruna inredningen. Lite vintage. Hade funderingar på att spraya ALLT där fram i svart, men det kändes som ett litet för stort (och dyrt) projekt ;) Vi har både ett riktigt kylskåp, en gasspis + gasolgrill, en pump-kran och ett pop-up-top tak (ett tak man fäller upp så man kan stå upp i bilen). Vad tycks?

Animal Farm

Igår var vi på en bondgård som heter Sunflowers animal farm. Eller ja, typ en "djurpark" fast med bondgårdsdjur då..Stod på internet att man skulle få klappa, hålla och gå in till nästan alla djur, fattade vi det som, men det fick man ju inte..haha.. Hade sett fram emot detta ju, så blev lite besviken där faktiskt...;) Men lite värt pengarna var det väl, vi fick i alla fall se nyfödda griskultingar. Det var en liten grisakno som var helt ensam, medan dom andra låg & suttade på mamman. Han hittade nog inte till henne. Han var typ 2 tredjedelar så stor som sina syskon, så liten & sööt. Han stod precis innanför grinden, så kunde klappa honom :) Han kunde knappt hålla balansen & stod och nosade på min hand. Gosade med pyttesmå kaninbebisar också.. Mysigt.
 
Det var nog förresten den varmaste dagen hittills här igår, riktigt hett.. Kylie hade kollat på termometern kl 17.30 och då var det 32 grader, så undra hur varmt det var på dan. När vi kom hem från farmen satte vi oss ute på våran lilla altan & drack vin & satte på vattenspridarna i blomrabatten, och det svalkade ju lite iallafall..:P Sen grilla vi hamburgare för andra dagen i rad nere vid floden. Godaste hamburgarna jag nånsin ätit kan jag lova. Claes bara tog färs och tryckte ut till en burgare och sen saltade & pepprade direkt på. Blev mycket saftigare än när man står och knådar degen. Sen grillat ciabattabröd, dressing med blåmögelost (mosad blåmögelost, creme fraiche, lite majonäs, salt & peppar), tomat, sallad, bacon & smält cheddarost. MUMS.
 
Sunflowers animal farm
 
 
 
 
 
 
 
 
Pappa Gris?
 
 
Snyggve
 
 
 
 
 
Våran stuga
 
 
 

Riverview camping

Här är Riverview camping som vi bor & jobbar på (men inte så länge till!). Den ligger ca 1 km från stan, vid en å, med barbeque area & grejer, ganska fint faktiskt. Finns 38 stugor här & kanske 20-30 campingplatser.. Jobbet är ganska skönt ändå, men börjar redan tröttna på det lite så kommer inte sakna det så mycket tror jag, när vi drar härifrån nästa vecka..hehe. Kanske att man kommer sakna det lite när man kommer hem till kalla Sverige igen. Tror Claes trivs bättre än jag här..
 
Entrén & skjulet med våra elbilar & grejer
 
 
 
Nere vid floden
 
 
 
 
 

Bilen godkänd!

Nu har vi nog bestämt oss att vi kör campern över till östkusten (och inte flyga)! Claes har varit i Bunbury idag med bilen hos den tyska mekanikern som hjälpte oss när kamremmen gick sönder. Och han har kollat igenom hela bilen, och tyckte att det skulle gå bra att köra med den. Det är bara lite grejer vi måste fixa på den,  sen kommer den förhoppningsvis gå finfint heeela vägen till Cairns. Dom beställde delar idag, så vi ska förbi han nästa vecka när vi ändå ska upp till Perth, så ska dom laga allt som behövdes lagas. Så nästa vecka bär det av :) Vi har inte bestämt vilken dag än exakt.

Kommer nog bli varmt den biten vi kör genom outbacken, men tror det kommer bli kul ändå! :) Kommer ju få se Uluru och allt där runtomkring med, det vill man ju helst inte missa när man väl är i Australien och allt..

 

Nu, sista avsnittet av Breaking Bad, kanske världens bästa serie! Åtminstone topp 3 bäst ;)

 


Den dära resan

 
Nu har vi varit i Margaret River ca 1,5 månad & jobbat. Håller på att planera inför kommande resan till östkusten. Det är inte lätt att planera en resa i det här stora landet, med olika årstider i norr och söder, med regnperioder osv hit och dit. Så man får styra resan lite efter vädret. Inget vi tänkt på att kolla upp så noga innan.
 
Den dära regnperioden i Norra Queensland har ställt till det lite för oss. Så vi känner att vi snart måste lämna Margaret om vi ska komma till Queensland innan det allra värsta regnet kommer dit (i februari enligt vädertabellerna) & innan det blir alltför hett här i AU. Även om vi kanske "gärna" stannat ett par veckor till (mest för att undvika vintern hemma för min del). Tror regnperioden börjar redan i november och håller på ända till mars-april. Vill inte fastna på översvämmade vägar i flera dagar, eller campa i en cyklon eller kanske hela bilen blåser iväg eller åker iväg i en flod av regn :P Hehe, ne men det är typ så man tänker efter att man sett översvämningarna i QLD på teve.. Så vi har tänkt sen ett tag tillbaka att vi ska åka härifrån kanske redan nästa helg eller helgen efter det. Men vem vet det kanske ändras igen..
 
Sen äre ju problemet med att vi inte vill vara mitt ute i öken nånstans och fira jul. Och ja, det är i stort sett bara öken 570 mils körväg, från det att vi lämnar stränderna i Esperance och ska köra genom Uluru & Alice Springs och sen vidare till Cairns. Så vi måste åka nästa vecka typ om vi ska hinna ut till kusten innan jul. Annars får vi nästan vänta tills mitten på december men det känner jag inte för att vara här så länge till. I alla fall, det kommer bli ett h*lvete att köra så långt, och i den värmen och utan civilisation & mobiltäckning och utan ac i bilen. Plus lite rädsla för att bilen kommer gå sönder, få bensinslut eller liknande. Haha. Fasar lite för det..samtidigt kan det nog bli ett äventyr..men ett äventyr som vi nog helst hade sluppit om det gått :P Men måste ju få över våran bil till östkusten så det är nog det ända alternativet..
Vi har också funderat på att kanske sälja bilen här, flyga över till Cairns, skita i Uluru och outbacken, sen köpa en bil i Cairns eller hyra en camper och köra östkusten ner. Men då får man liksom börja om igen med att sälja bil/köpa bil osv. Vi får inte riktigt ihop det. Måste fundera mer på hur vi ska lägga upp denna resan, men börjar bli lite ont om tid om vi ska dra redan nästan helg! Funderar över vilket som blir billigast. Sen vet vi inte hur vi ska få med all packning om vi skulle flyga över, för vi har säkert minst 40 kg var. Och vad gör man med all mat man handlat på sig??? :P Klurigt de dära!
 
Vill inte heller komma hem för tidigt till Sverige. Vi har räknat med att resan kommer ta kanske ca 1,5-2 månader. Isåfall är vi klara i januari. Sen måste man sälja bilen & det kanske tar ett tag. Sånt man aldrig vet!
 Kanske blir det att vi stannar & jobbar ett litet tag på östkusten. Har också lite funderingar på att åka till nån ö i Söderhavet innan vi drar hemåt, eller kanske ta en tripp över till Nya Zeeland & hälsa på Todd & Susan, och Alan & Linda. Vi saknar verkligen NZ, det finns inget som slår det landet alltså. Australien slår det inte på långa vägar hittills..hihi. Todd & Susan ville att vi skulle komma över och fira jul med dom, det hade varit så himla kul! Träffa Max & Abbey också :-) (deras hundar). Dock har vi inte hittat några billiga flygbiljetter över jul, så det blir nog inte så lätt tyvärr.
 
 
Återkommer :-)

Första doppet!

Vädret är så himla gött här nu när sommarn är här. Eller ja, det är ju vår än, men som sommar för oss..:) Mellan 24-30 grader & sol varje dag typ. Enligt chefen så kommer detta vädret hålla i sig 6 månader framöver, dom har knappt inte en endast regndag på hela sommarn. Fusk, fusk, fusk.
 
Tog första doppet i havet i lördags (sen vi kom till södra Australien då). Riktigt skönt i vattnet. Badade på fina Redgate Beach, lite vågigt i vattnet, men det fick gå ändå. :P Claes hittade en bodyboard bland klipporna som han låg & surfade på. Dagar som denna vill man inte hem till Sverige riktigt än..
 
 
 
 
 
 
 
Unga surfare
 

Winetour

I fredags åkte vi på en vintur med "Cheers" bussen. Det är vår camping (där vi jobbar) som kör den turen, så vi fick åka gratis :-) Hade redan sett endel av ställena vi var på men skönt för Claes att slippa köra, plus att träffa lite folk! Kl. 10.30 kom bussen och hämtade oss, & vi var inte tillbaka förräns runt 18. Det var ett glatt gäng med gamla & medelålders som var med på turen, men inga yngre tyvärr, men det var trevligt ändå. 11 personer var vi sammanlagt med mig & Claes.
 
Först åkte vi till en av dom största vinerierna här i Margaret som heter Watershed. Där fick vi en guidad tur inne bland vintunnor & vinflaskor m.m. Sen gick vi till provsmakningsrummet, där guiden plockade fram flaska efter flaska som vi fick provsmaka av. Och det var inte dåligt med flaskor kan jag lova, hehe. Efter provsmakningen vare dags för lunch på Watershed som också ingick i turen. Blev en burgare med pommes för vår del. Det var nog kanske den godaste hamburgaren jag ätit nån gång! Så saftiiig, & så hade dom kryddat köttet så himla gott.. Det enda lite udda som inte var så supergott var att det var en skiva rödbeta på. Frågade en av "tanterna" om det var vanligt att man åt rödbeta på hamburgare här, & då blev alla vid bordet helt till sig & bara "jaa, det måste man ha på", och att om dom inte hade någon rödbeta hemma & skulle göra hamburgare så kunde dom inte göra hamburgare. Hehe. Dom har ju det på Mc Donalds & sådär här med, men har aldrig provat innan.
 
Watershed
 
 
 
Provade nääästan alla domma flaskorna...åtminstone mer än hälften ;)
 
 
 
 
Under dagen var vi på två eller tre till vingårdar där vi fick smaka massor med vin, vi var på Venison farm (smaka hjort-kött & korvar/salamis), chokladfabriken, ostfabriken, och sen avslutade vi dagen på Colonial Brewery med varsin öl...
 
Evans & Tate
 
 
 
Såhär små är vindruvorna nu...
 

Knotting Hill
 
 
 
 
Smakprovnings-listan med alla viner man provade (fanns en baksida också)
 
 
 
Margaret River cheese co.
 
Colonial Brewery
  
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus